Konijnen overzicht

De meeste mensen weten niet dat naast honden en katten, ook konijnen langs kunnen komen voor een trimbeurt. 

Konijnen komen langs bij de trimsalon om klitten te verwijderen, goed te kammen/borstelen, en het verwijderen van losse haren. De vacht van een konijn kan snel gaan klitten als je hier niks aan doet kan het zelfs gaan vervilten. De konijnen krijgen hier erg last van en kunnen hierdoor steeds minder bewegen. 

Als trimsalon kan ik uw konijn helpen tijdens de rui periode, want in deze periode krijgen konijnen door zichzelf te wassen veel haren binnen. Dit kan leiden tot verstoppingen in het maagdarmkanaal. Konijnen hebben afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden: twee kleine en twee grote ruiperiodes per jaar. Door het verharen gaan de haren in elkaar zitten en vormen ze klitten.

Langharige konijnen hebben meer aandacht nodig dan kortharige konijnen. Veel voorkomende konijnen die langskomen bij de trimsalon zijn: Angora’s, Teddy Widder en kruisingen hiervan.


Behandelingen 

De volgende trimtechnieken kunnen  worden uitgevoerd, u kunt op een techniek klikken voor uitleg: 

Plukken en ontwollen 

Knippen 

Kammen en borstelen

LET OP: Konijnen worden niet geschoren in de trimsalon, de reden hiervoor is dat een konijn een heel dun huidje heeft. Op het moment dat je het konijn  gaat scheren en je raakt een stukje huid met de tondeuse (bijvoorbeeld een mm) dan scheurt de huid open tot een cm of meer. Het gevolg dat het dier moet worden gehecht en dus door moet naar de dierenarts. 

Foto van ons konijn Snowy, een goed voorbeeld van een knipbaar konijn