Over de trimsalon


Hygiëne

salonbalie

Hygiene  is erg belangrijk bij trimsalon Viervoeters, daarom wordt er altijd met schone materialen gewerkt. Bij iedere wasbeurt wordt er gezorgt dat uw hond in een schoon bad terecht komt, en met een eigen schone handdoek wordt afgedroogd. Tijdens en na een trimbehandeling worden de haren weggeveegd en in de prullenbak gedaan, dit voorkomt dat restanten van eventuele huidaandoeningen in de vacht geen kans krijgen om zich te nestelen in naden en kieren. Dit zorgt er voor dat andere dieren niet besmet kunnen worden. Na de trimbehandeling word de tafel en het materiaal waar mee gewerkt is ontsmet. Aan de einde van de dag word de trimsalon grondig afgesopt, gestofzuigd en gedweild, dit word gedaan met speciale schoonmaakmiddelen die reinigen, desinfecteren en ontsmetten. De gebruikte schoonmaakmiddelen zijn niet schadelijk voor dieren.

In de trimsalon worden er zo weinig mogelijk dieren tegelijk gehouden, en zo kort mogelijk. In het geval dat er meerdere dieren in de trimsalon zijn, wordt er voor gezorgt dat de dieren niet met elkaar in contact kunnen komen. De aanwezige dieren zullen op tafel een behandeling krijgen of wachten in de bench op hun baasje. Zo kunnen de dieren elkaar niet lastig vallen, en het gescheiden houden van de dieren beperkt ook zo de overdracht op eventuele besmettelijke aandoeningen. 


Vlooien

Alle dieren dienen vlovrij gebracht geworden, het kan voorkomen dat je net voor de behandeling er achter komt dat uw dier vlooien heeft. Is dit het geval bel dan altijd even met de trimsalon om te overleggen zodat er rekening kan worden gehouden met de planning, schoonmaak en de aanwezigheid van eventueel andere dieren in de trimsalon. Het kan zijn dat tijdens het trimmen vlooien bij uw dier worden gevonden, dit kan gebeuren en is dan ook geen probleem alleen word er wel extra kosten in rekening gebracht. In de trimsalon is altijd speciale vlooien shampoo waarmee uw dier gewassen kan worden. Deze shampoo dood de vlooien zodat u het dier verder kan behandelen. Wanneer uw dier vlooien heeft krijgt u na de trimbehandeling de informatie wat u het beste kunt doen om de vlooien te bestrijden. 

Wanneer een hond met vlooien de trimsalon verlaat word gelijk de vuilniszak me het haar weggegooid, daarnaast word alle materialen, tafel en bad gereinigd en ontsmet, en word de trimsalon vervolgens met anti vlo-omgevingsspray ingesprayed om zo besmetting te voorkomen. 

badsalon

Shampoos en conditioners

In trimsalon Viervoeters wordt gewerkt met de shampoo en conditioners van  Groom Professional. Dit merk is voor verschillende vachttypes en vachtkleur. Er zijn verschillende shampoos voor de haarkleur van de vacht, deze shampoo zorgt ervoor dat  de kleur mooi word onderhouden met de nodige voeding die in de shampoo zit en het haar een glans geeft. Deze shampoo is speciaal voor deze kleur gemaakt is zoals wit en zwart. Vanaf januari 2020 is groom proffesional in verschillende varianten (200ml) ook te krijgen in de trimsalon. 

Ook heeft trimsalon viervoeters speciale shampoo voor honden die een  gevoelige/ geïrriteerde huid hebben, deze shampoo verzacht de huid zodat de hond hier minder tot geen last meer van heeft. Het kan ook voor komen dat de hond een allergie heeft voor shampoo, hier gebruiken wij de shampoo hypo allegereen voor. Vervolgens heeft trimsalon Viervoeters nog speciale shampoo voor vlooien, deze shampoo dood de meeste vlooien, zodat de  eigenaar de vlooien zelf makkelijk kan behandelen. 

Kortom: trimsalon Viervoeters heeft een groot assortiment en goede kwaliteit shampoos voor elk type vacht, ook verkrijgbaar voor thuis gebruik.