Voorstellen


Mijn naam is Martje Wedzinga, dierentrimmer en opgegroeid in het Friese Eastermar. Vanaf jongs af aan ben ik al dol op dieren, wat  de reden is dat ik de opleiding dierenverzorging in Leeuwarden heb gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik veel stages gelopen, zo ook bij een trimsalon. Daar kwam er achter dat dit beroep bij mij past.  Na mijn opleiding dierenverzorging heb ik  vervolgens de driejarige opleiding Trimmen van gezelschapsdieren in Groningen gevolgd. Tijdens deze opleiding heb  veel praktijkervaring opgedaan tijdens theorie- en praktijklessen op school en de vele stages bij  trimsalons. Sinds januari 2017 ben ik afgestudeerd.

Het mooiste van het vak vind ik dat de honden soms een metamorfose ondergaan, waardoor de eigenaar zijn of haar dier niet terug kent. Daarnaast komen er regelmatig onzekere honden/katten  langs die alles spannend vinden, ik vind het mooi om met veel geduld  het vertrouwen van een dier  te winnen. Hierdoor zie je dat de hond/kat zich meer op zijn gemak voelt (ook de volgende trimbeurten). Tijdens het werken met verschillende dieren kom je ook allemaal eigen karakters tegen, dit maakt het werk leuk en niet voorspelbaar, je weet nooit wat voor dier je op tafel krijgt. 

martje samen met maya


Fotografie martjewedzinga

Naast het trimmen vind ik het erg leuk om met mijn hobby fotografie bezig te zijn. Fotograferen doe ik sinds 2014. Hierbij ben ik begonnen met natuur fotografie en dit uitgebreid naar mensen en dieren. Hierbij vind ik de omgang met mensen en dieren erg leuk, ook hierbij is geduld van belang. Nieuwschierig naar een paar foto's? Kijk dan eens op www.martjewedzinga.nl