Meest gestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan een pup voor het eerst getrimd worden?

Wij adviseren om de pups op jongen leeftijd naar de trimsalon te brengen.Bij ons kunt u terecht voor een pup kennismaking. De kennismaking vind vaak plaats tussen de 12 t/m 16 weken. We zijn ongeveer 30 min bezig met een kennismaking en de kosten hiervan zijn €25,00. zo kunnen de pups  zich goed socialiseren, kennismaken met verschillende geluiden en vertrouwen opdoen. bij een kennismaking zullen de volgende werkwijze uitgevoerd worden: voetjes uitknippen en bijknippen, oren/nagels controleren en het kopje word geknipt naar wens.( dus geen gehele trimbeurt) De bedoeling is dat de hond de volgende trimbehandeling op zijn gemak binnen komt, en weet wat er te wachten staat. Hier investeer ik graag veel tijd in!  

Mag ik bij een trimbeurt aanwezig zijn?

Hond: Het is niet de bedoeling dat de eigenaar bij de trimbehandeling blijft. De hond trekt vaak naar het baasje toe waardoor de trimbehandeling niet goed uitgevoerd kan worden en meer stress kan opleveren bij de hond. Mocht de trimbehandeling moeizaam gaan en is er hulp nodig, dan nemen wij zelf contact op met de eigenaar.

 Kat: bij katten is het gewenst dat de eigenaar bij de behandeling blijft, om de kat gerust te stellen en vast te houden. 

Kan ik ook voor lossen behandeling bij de trimsalon terecht?

Bij ons in de trimsalon kunt u ook terecht voor losse behandelingen, wel moet hier wel een afspraak voor gemaakt worden. De volgende losse behandelingen worden uitgevoerd zonder een volledige trimbehandeling: Nagels knippen, Anaalklieren legen en haren uit de oren verwijderen. Hieraan zijn wel kosten aan verbonden. 

Doet u ook ruwharige en grote honden?

Helaas doen wij geen ruwharige vachten en grote honden meer in de trimsalon. (wel kortharig) 

Worden de katten ook gewassen?

In de trimsalon worden katten niet gewassen, vaak ervaren wij dat katten met alleen een trimbehandeling al veel stress heeft. Met katten is het vaak snel werken omdat ze snel klaar zijn met een trimbehandeling. Door het wassen worden de katten nog meer gestrest, dit willen wij graag voorkomen in de trimsalon.  

Kan ik ook met een kortharige hond terecht in de trimsalon?

Kortharige honden zijn ook van harte welkom in de salon zowel klein middel als grote honden. Ze verharen het hele jaar door, en twee keer per jaar extra. Ze worden gewassen en vervolgens droog geföhnd, hierdoor gaan de losse haren wat er op dat moment in zit uit de vacht. Vervolgens worden de hond ook nog geborsteld. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om een afspraak te kunnen maken voor uw hond of kat kunt u het beste bellen, email of een  whatsapp berichtje sturen. U kunt niet bij de trimsalon zelf langs komen om een afspraak te maken. 

Hoe kan ik betalen?

U kunt zowel met pin als contant betalen. Wij versturen geen betaalverzoeken

Kan ik stage lopen bij Trimsalon Viervoeters?

Op dit moment is er geen stageplek beschikbaar in de trimsalon. Daarnaast nemen wij alleen mensen aan die de erkende trimopleiding doen, mocht er plek zijn.