Honden scheren / knippen

Hierbij word u hond in het gewenste model geschoren of geknipt. Uw hond kan op verschillende lengtes geschoren worden, dit word in overleg gedaan. Je kan ook je hond laten knippen in model. Hiervoor heb je verschillende technieken namelijk: effileren inkorten, effileren uitdunnen en knippen met de rechte schaar. Hieronder een korte uitleg van de technieken. 

Trimadvies: Ca. 4-8 maal per jaar

De scharen gebruikt door Trimsalon Viervoeters waaronder de rechte schaar


Effileren inkorten

Bij effileren inkorten wordt de vacht op een natuurlijke manier ingekort op de lengte die voor de behandeling is afgesproken. Met effileren kun je een mooie vloeiende overgang maken tussen langere en kortere delen van de vacht. 


Effileren uitdunnen

De techniek uitdunnen word gebruikt bij het modelleren van een hond met veel haar, het doel is om de vacht dunner te maken. Bij uitdunnen worden de dode haren geplukt, de overtollige beharing word uitgedund met de effileer schaar. Deze techniek word veel gebruikt bij spaniels en retrievers.


Rechte schaar

De rechte schaar word gebruikt voor krulvachten zoals doodles en poedels. hierbij wordt de vacht in de gewenste lengte/model geknipt. 

Weet u niet zeker welke trimbehandeling,  of dat uw hond een trimbehandeling nodig heeft, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Trimsalon Viervoeters zodat ik u verder kan helpen!